Papryka bia豉 s這dka


papryka bia豉, papryka s這dka, papryka igo這mska

Papryka bia豉 nazywana te jest bananow ze wzgl璠u na kszta速 podobny do banana, lub w Ma這polsce zwana te Igo這msk gdy w tej miejscowo軼i jest hodowana. Spotak mo積a te j jako papryka Polska, chod pochodzi z tropikalnych obszar闚 Ameryki. S這dka odmian jest delikatna i aksamitna w smaku, idealnie nadaje si do faszerowania. Odmiana ma du穎 cie雟z sk鏎 ni odmiana bell, ma mniej mi捫szu i podczas obr鏏ki termicznej nie p瘯a. Ze wzgl璠u na jej delikatny smak idealnie nadaje si do faszerowania, gdy smak papryki nie zdominuje smaku doprawionego farszu. Jak wi瘯szo嗆 papryk zawiera du穎 witaminy C, oraz witaminy B6 oraz K.






Papryka s這dka bia豉

papryka bia豉, papryka banana, papryka igo這mska













Warto軼i od篡wcze w 100 gramach 鈍ie瞠go produktu

Warto嗆 energetyczna Bia趾o W璕lowodany B這nnik pokarmowy Cukier T逝szcz Fitosterole Woda Cholesterol

113 kJ
(27 kcal)
1,6 g 5,3 g 3,4 g 1,9 g 0,5 g 3 mg 92 g 0 g


























Witaminy w 100 gramach 鈍ie瞠go produktu

A C E K Tiamina Ryboflawina Niacyna Kwas foliowy Kwas pantotenowy Cholina

340 IU 82,5 mg 0,7 mg 9,5 mcg 0,1 mg 0,1 mg 1,2 mg 28,5 mcg 0,3 mg 7,2 mg



























Minera造 w 100 gramach 鈍ie瞠go produktu

Wap 疾lazo Magnez Fosfor Potas S鏚 Cynk Mied Mangan Selen

14 mg 0,5 mg 17 mg 32 mg 256 mg 13 mg 0,3 mg 0,1 mg 0,1 mg 0,3 mcg












Niepo這mice 2011, Piotr Eliasz