Pulpety, klopsy wo這we all'a tatar wo這wy z kasz i og鏎kami konserwowymi


Sk豉dniki:

500g. Mi瘰o wo這we mielone (paczkowane)
200g. Kasza j璚zmienna
Og鏎ki konserwowe s這ik 1l.
1 szt. Cebula
1 szt. Jajko
Otr瑿y pszenne

mi瘰o wo這we mielone, tatar wo堯wy kasza j璚zmienna og鏎ki konserwowe cebula jajko otr瑿y pszenne

Przyprawy:
Pieprz, przyprawa w p造nie maggi, bulion wo這wy

pieprz mielony maggi, przyprawa w p造nie bulion ciel璚y

Przygotowanie:
Mi瘰o mielone wrzucamy do miseczki b康 pojemnika w kt鏎ym b璠ziemy je miesza z pozosta造mi sk豉dnikami.
Obran cebul siekamy w drobn kosteczk dodajemy do mi瘰a.
4 og鏎ki siekamy w drobn kostk i tak瞠 dodajemy do mi瘰a, wbijamy jedno jajko na talerzyk i sprawdzamy czy nie jest zepsute, a nast瘼nie przelewamy do mi瘰a.
Na koniec dodajemy pieprzu do smaku i jedn 造磬 sto這w przyprawy w p造nie maggi, wszystko wyrabiamy dodaj帷 po troszku otr瑿闚 pszennych tak aby powsta豉 masa o dobrej konsystencji do ulepienia pulpecik闚.
Na pierwszym poziomie uk豉damy nasze pulpety, na drugim poziomie do miseczki wsypujemy 200g. kaszy, rozpuszczamy w 300 ml gor帷ej wody jedn kostk bulionu ciel璚ego i zalewamy tym kasz.
Ustawiamy parowar na 40 minut, pulpeciki z kasz podajemy wraz z og鏎kami konserwowymi, 篡cz smacznego.

Niepo這mice 2011, Piotr Eliasz