Pstrąg w natce z pietruszki


Składniki (2 porcje):
1 szt. Pstrąg świeży (4 filety ze skórą z całego pstrąga)
1 pęczek natki z pietruszki świeża (może być świeżo mrożona)
1/2 cytryny

pstrąg pietruszka, nać z pietruszki cytryna

Przyprawy:
Pieprz i sól

sól i pieprz

Przygotowanie:
pstrąg, filety z pstrąga Filety płuczemy, solimy i pieprzmy najlepiej świeżo mielonym pieprzem.

pietruszka Natkę pietruszki płuczemy, odkrawamy grube łodygi, liście drobno siekamy, końcówek nie wyrzucamy położymy je pod spód ryby aby nabrała zapachu podczas gotowania na parze.



pstrąg, pstrąg na parze Rybę posypujemy natką i tak przygotowaną odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Pstrąga gotujemy na parze 15 do 18 minut, podajemy z ćwiartką cytryny, smacznego.

pstrąg na parze, pstrąg w pietruszce, pstrąg z cytryną, przepis na pstrąga

Niepołomice 2011, Piotr Eliasz