Zrazy indycze nadziewane pieczarkami i ogórkiem z kaszą i buraczkami tartymi


Składniki (3 porcje):
5szt (400g.) Sznycle z fileta z indyka
450g. Pieczartki mrożone krojone lub świeże
3 - 4 szt. Ogórek konserwowy
150g. Kasza jęczmienna
150g. Buraczki tarte - wiórki
sznycel z indyka, sznycel z piersi z indyka, kotlet z indyka, dilet z indyka, świat drobiu, indyk pieczarki mrożone, mrożone pieczarki, pieczarki mrożone tesco, tesco pieczarki ogórki, ogórki konserwowe, konserwowe ogórki kasza jęczmienna, kasza jęczmienna biedronka, biedronka kasza jęczmienna, kasza wiejska, kasza jęczmienna wiejska buraczki tarte wiórki, buracki tarte nasza spiżarnia, buraczki tarte biedronka

Przyprawy:
Sól, pieprz, jedna kostka bulionu grzybowego
sól i pieprz bulion grzybowy, kostka bulion grzybowy

Przygotowanie:
pieczarki mrożone
Grzyby przesypujemy do pojemniczka i pozostawiamy do rozmrożenia, po około godzinie rozmrażania solimy według uznania i mieszamy.
Świeże grzyby obieramy i kroimy na plastry według uznania, solimy.
ogórki konserwowe Ogórki kroimy wzdłuż na ćwiartki.
filet z indyka
Fileta z indyka płuczemy pod bieżącą wodą, tłuczkiem do mięsa ubijamy na cienkiego kotleta oraz solimy i pieprzymy z obu stron według uznania.


filet z indyka z ogórkiem i pieczarkami

Na tak uklepanego fileta kładziemy ogórka jeden lub dwa kawałki, oraz rozmrożone pieczarki.
Przed nałożeniem pieczarek warto je troszkę odcisnąć ściskając je w dłoni aby nie zawierały tyle wody, na koniec lekko pieprzymy według uznania i zawijamy zraza.
zrazy nadziewane grzybami, nadziewany indyk
Na pierwszym poziomie parowaru układamy zrazy.
Do miseczki w której gotujemy na parze wsypujemy 150 gram kaszy jęczmiennej.
Do kubeczka wlewamy 250 ml. gorącej przegotowanej wody, rozpuszczamy w niej jedną kostkę bulionu grzybowego i zalewamy tym kaszę.
Miseczkę kładziemy na drugi poziom parowaru, wszystko gotujemy 30 minut.
Zrazy podajemy z kaszą i buraczkami, smacznego.
zrazy indycze nadziewane pieczarkami i ogórkiem z kaszą i buraczkami tartymi


Niepołomice 2011, Piotr Eliasz